Merwede Springs sponsort URE studenten team

De uitbraak van COVID-19 heeft iedereen getroffen en Formula Student vormt hierop geen uitzondering. Na een voor iedereen onzekere periode gaat de competitie weer van start in aangepaste vorm. Voor het seizoen 2020-2021 zal Merwede Springs ook weer een steentje bijdragen in vorm van sponsoring met betrekking tot de benodigde veren voor de URE15.

Vorig jaar heeft universiteit Eindhoven de URE14 gebouwd met de bijnaam ‘The Transformer’. De URE14 was de eerste cabriolet die door het URE team werd gebouwd. Deze auto kan handmatig worden bestuurd door een coureur, maar kan ook autonoom racen. Momenteel is de URE15-productie in volle gang, de tweede iteratie van dit concept.

University Racing Eindhoven staat voor technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Door mee te doen aan de Formula Student-wedstrijd, ’s werelds grootste technische ontwerpwedstrijd, proberen zij zichzelf en de auto’s tot nieuwe grenzen te brengen! Met een combinatie van de technische vaardigheden van alle leden en hulp van de dierbare partners, zijn zij in staat om elk jaar een hightech revolutionaire elektrische (en autonome) racewagen in Formule-stijl te bouwen. Tijdens de Formula Student events, over de hele wereld, wordt het resultaat van hun harde werk op de proef gesteld. De drive om de allerbeste te zijn, komt voort uit een passie voor engineering diep in elk van hun teamleden, wat resulteert in iets episch, jaar na jaar. De evenementen gaan echter niet alleen over winnen, ze zijn ook een perfecte plek om informatie te delen met andere teams en technologische bedrijven om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Al met al is URE een geweldige plek om ervaring op te doen in het ontwerpen, produceren en tunen van de racewagens van de toekomst en om een teamspeler te zijn in een omgeving van zeer gemotiveerde technische studenten.

Merwede Springs wenst URE15 veel succes in het komende seizoen.