Historie

1954

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in het maken en ontwikkelen van technische veren heeft de heer W. van den Heuvel Merwede Springs in 1954 opgericht. Begonnen in een pand aan het Merwedekanaal, waar ook de naam aan ontleend is, werden de eerste jaren vooral industriële veren geproduceerd in diverse soorten en maten.

1966

Vanwege een grote groei in de productie van veren is Merwede Springs in 1966 verhuist naar een groter pand aan het Strijkviertel in De Meern. Dit is ook het jaar dat de opvolger, B. van den Heuvel, voor de helft eigenaar is geworden.

1985

Ook dit pand bleek al snel te klein en men ging weer op zoek naar een nieuwe locatie. Het nieuwe Strijkviertel industrieterrein bood de mogelijkheid om een nieuw pand te bouwen. In 1985 werd het nieuwe pand in gebruik genomen als eerste bedrijf op het nieuwe Strijkviertel industrieterrein. Dit pand is achter de oude locatie gebouwd waardoor het efficiënt was beide panden te gebruiken.

In de jaren die volgde werd de klantenkring steeds groter en breder. In deze periode was er ook steeds meer vraag naar auto- en motorveren. Door deze groei werd er nog meer geïnvesteerd in de bedrijfsruimte, machines en materialen om aan de vraag van de klant te kunnen blijven voldoen.

1986

In 1986 heeft B. van den Heuvel een machine ontwikkeld waarmee er grotere veren gemaakt konden worden en werd er gestart met de productie van autoveren. De eerste autoveren die gemaakt werden waren voor een Opel Manta. Dit type machine (wikkelbank) werd ook verkocht aan verschillende verenfabrikanten over de hele wereld.

2002

Na 10 jaar eerst in het bedrijf te hebben gewerkt heeft de heer W.J. van den Heuvel (3e generatie) in 2002 het familiebedrijf overgenomen. Onder zijn supervisie is het bedrijf gekomen waar het nu is. De vraag bleef groeien en daar heeft hij op ingespeeld door het machinepark actueel te houden en deze verder uit te breiden. In 2010 en 2012 hebben er 2 bedrijfsovernames plaatsgevonden;  respectievelijk Ferro Springs uit Werkhoven en ATV uit Almere.

2017

In 2017 is in De Meern begonnen met de bouw van een nieuwe productiehal welke in 2019 verbonden zal worden met de huidige fabriekshal. Hier wordt ook een geheel nieuwe Epoxy poedercoating installatie met een grotere capaciteit gerealiseerd.

2018

In het begin van 2018 heeft er een nieuwe aandelenverdeling bij Suplex GmbH plaats gevonden, waardoor Merwede Springs een meerderheidsbelang heeft verkregen.

Samen sterker

Door het bundelen van de krachten van de drie verenfabrieken en een handelsonderneming kunnen wij als Merwede Springs een compleet scala aan auto-, motor-, en industriële veren produceren en leveren. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het verwaardigen van hoogwaardige en kwalitatieve band- en draadproducten nagenoeg onbeperkt.

Wij hebben alles in huis om u als klant het beste advies te geven. Meedenken met u en het aandragen van oplossingen staan centraal in onze denk- en werkwijze.