De Merwede groep

De Merwede groep bestaat uit Merwede Springs, ATV Springs, Ferro Springs, Suplex GmbH.

Merwede Springs

Merwede Springs is wereldwijd een begrip als het gaat om spiraalveren. Al vanaf 1954 produceert het familiebedrijf veren voor diverse toepassingen in de industrie en de automotive sector. De in meer dan 60 jaar opgebouwde ervaring staat garant voor een zeer uitgebreide productkennis. Hierdoor is Merwede Springs een partner die u niet alleen als leverancier ten dienste staat, maar ook een partner die u als adviseur van dienst kan zijn als het gaat om de juiste veren voor al uw toepassingen.

Merwede Springs is wereldwijd één van de toonaangevende verenfabrikanten met relaties in meer dan 35 landen op alle continenten.

ATV Springs

De Amsterdamse verenfabriek (ATV Springs) is een begrip in Nederland als het gaat om het ontwikkelen, produceren van technische en industriële drukveren, trekveren, torsieveren, bladveren, draadveren, schotelveren en stempelveren.

Naast maatwerk veren die zij ontwikkelen en produceren, heeft ATV Springs ook een zeer uitgebreid voorraadprogramma aan standaard technische veren samengesteld. Hierdoor kunnen zij snel en voordelig aan uw vraag voldoen.

Sinds 2012 is ATV Springs overgenomen door Merwede Springs en maakt sindsdien onderdeel uit van de Merwede Groep.

Ferro Springs

Sinds 1953 maakt Ferro Springs technische veren voor vele toepassingen in vele bedrijfstakken wereldwijd. Van industriële tot hydraulische toepassingen, van bruggenbouw tot interieur design projecten, elke veer is voor Ferro Springs een uitdaging.

Hun werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit en precisie, waardoor zij haar klanten al 3 generaties lang optimale service en een technisch hoogstaand product leveren.

Sinds 2010 is Ferro Springs overgenomen door Merwede Springs en maakt sindsdien onderdeel uit van de Merwede Groep.

Suplex GmbH

Suplex is een handelsonderneming in Duitsland dat is gespecialiseerd in het verkopen en distribueren van vervangingsveren voor de automotive branche.

Gestart als leverancier van veren is Merwede Springs sinds 2018 grootaandeelhouder.

Samen sterker

Door het bundelen van de krachten en knowhow biedt de Merwede groep een compleet scala aan industriële-en automotive veren aan. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het produceren en leveren van kwalitatief hoogwaardige band en draadproducten nagenoeg onbegrensd.

Tevens hebben wij alle expertise in huis om u als klant het beste advies te geven. Meedenken met u en het aandragen van oplossingen staan dan ook altijd centraal in onze werkwijze.